dissabte, 6 de setembre del 2008

I cada any el mateix

Educació torna a recórrer a professors de secundària per treballar a primària

La Conselleria intentarà cobrir dilluns unes 250 vacants de mestres a les comarques de Girona



El Departament d'Educació continua recorrent al professorat de secundària per suplir la manca de mestres de primària, tal com es pot comprovar en la convocatòria de nomenaments públics anunciada per dilluns -un acte que s'hauria d'haver celebrat dijous. Aquest dia s'intentaran cobrir les 250 places de mestre que continuen vacants a pocs dies de començar el nou curs.
Al mateix temps, i després que en l'últim acte públic no s'aconseguissin ocupar totes les places, els serveis territorials d'Educació a Girona treballen per trobar el professorat de secundària que falta mitjançant trucades telefòniques als possibles interessats.

Vacants a set dies del curs
L'última convocatòria pública per nomenar mestres a Girona abans que comenci el curs 2008-2009 es realitzarà dilluns al matí a l'IES Jaume Vicens Vives, quan només faltaran set dies per iniciar les classes. A aquest acte obert a docents interins i substituts, així com també a mestres acabats de diplomar, s'hi arribarà amb unes 250 places vacants repartides en diferents centres educatius gironins.
D'acord amb la convocatòria publicada ahir a la web del Departament d'Educació de la Generalitat, dilluns es nomenaran mestres de Primària i especialistes en Anglès, Música, Audició i llenguatge, Educació especial, així com també d'Educació Infantil.
Excepte per a aquesta última especialitat, la Conselleria també ha obert la convocatòria al professorat de secundària que estigui en disponibilitat de treballar a primària. D'aquesta manera, aquest curs la Generalitat torna a recórrer a una mesura extraordinària prevista a la Llei Orgànica d'Educació (LOE) i que permet contractar llicenciats per impartir classes a primària. La manca de mestres es troba darrera d'aquesta acció, que es va aplicar tot l'últim curs escolar.
Entre les 250 vacants de mestres a Girona quals n'hi ha moltes que es corresponen a mitges jornades i que els docents tenen dret a rebutjar.

DIARI DE GIRONA