dimecres, 26 de març del 2008

Passa-ho!

FELICITEM ELS SENYORS TRÀNSIT

Iu Forn

A falta de tancar definitivament el balanç de les operacions sortida i tornada de Setmana Santa, la xifra de morts és la mateixa que la de l'any passat. Plas, plas, plas, aplaudim els senyors Trànsit per aquest gran èxit i comparem-lo amb els números de la Dirección General de Tráfico. Vaja, allà l'any passat va haver-hi 99 morts i aquest any només 55. Carai, quina baixada, oi? Bé, però segur que han fet trampes. Home (i dona), si en fem aquí no afegint al recompte final, per exemple, una persona que va trobar-se morta a Veciana el diumenge dia 16 perquè feia dos dies que havia patit l'accident i llavors encara no era període oficial de Setmana Santa, què no faran allà, oi?

Tenint en compte que 1) tant allà com aquí han endurit el Codi Penal per treure de la carretera els conductors assassins (no tenen altre nom els que van borratxos i a 200 per hora), que 2) allà baixa a la meitat la xifra de morts i aquí és la mateixa que la de l'any passat i que 3) entre allà i aquí només hi ha una diferència en l'aplicació de la llei, que és això del 80 per hora, queda demostrat un cop més que la decisió d'aplicar aquesta limitació és encertadíssima.

I si l'èxit en la reducció de la sinistralitat és evident, ja no li explico el que està tenint a l'hora de reduir la contaminació, que de fet era l'excusa inicial per aplicar-la. Els cotxes anant a 80 han reduït tant la contaminació (o més) que han deixat a l'aire prou espai lliure perquè hi càpiga la contaminació que provoca la pols en suspensió de les obres que es fan a l'àrea de BCN. En només dos mesos hem arribat als límits màxims que fixa la Unió Europea per a tot un any. Sen-sa-ci-o-nal!!! Fan anar els cotxes a 80 a base d'omplir-ho tot de radars i, mentrestant, els camions que transporten la terra circulen destapats, cosa que els permet arribar a deixar anar en cada viatge una contaminació de pols equivalent a la que emeten uns 2.000 vehicles dièsel. Plas, plas, plas, mai em cansaria d'aplaudir els senyors Trànsit. Genis, que sou uns genis.

AVUI