dimecres, 26 de març del 2008

El Govern utilitzarà una canonada per "aportar" aigua del Segre al Llobregat si persisteix la sequera a la tardor


El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha anunciat que, si persisteix l'actual situació de sequera, la Generalitat portarà aigua del riu Segre a la conca del Llobregat a través d'una galeria paral·lela al túnel del Cadí. En cas que fos necessària, la mesura s'aplicaria a partir de la tardor i per un període màxim de vuit mesos.

Així ho ha anunciat Baltasar durant una roda de premsa a Lleida. El dirigent ha negat que la mesura sigui un "transvasament" i l'ha qualificat d'"aportació temporal", alhora que ha assegurat que no afectarà ni els regants ni els usuaris de Lleida.

EL PERIODICO

Com són aquests pijo-progres de pacotilla ... això ho fa un conseller de CiU o del PP i li demanen la dimissió ja. Però clar, és un partit comunista i això no es pot fer. Em pot explicar senyor Conseller la diferència entre això i un trasvassament? I quan diu que no afectarà ni als regants ni als usuaris de Lleida ho diu com tampoc ho fan amb els de Girona, que baixa el Ter més sec que la riera que passa per casa?