dissabte, 1 de març del 2008

Passa-ho!

AVUI TOT ÉS DEBAT

Iu Forn

Au, que el menú del dia és variadet, eh? Avui tot és debat. Debat de Raúl Castro amb la transició al passat. Cara a cara de l'esvoranc de la línia 9 que no era res i que ara resulta que sí, que és una miqueta i que s'ho estan mirant, no fos cas. Cara a cara de Bardem amb la metàfora que el primer Oscar per a un actor espanyol sigui per interpretar un assassí psicòpata. Cara a cara entre un Sarkozy i un imbècil, just al moment en què el senyor Bruni descobreix que és ell mateix. La cara dels jugadors del Madrit veient la seva pròpia cara quan la justícia còsmica els va fer pagar la prepotència xulesca. La cara que et queda quan descobreixes la cara dels que van publicitar bitllets de l'AVE a 40 euros i que, a pesar de les queixes, continuen sent tan reals com els pronòstics dels homes del temps que van anunciar grans pluges per a aquesta setmana.

Avui tot supura cara a cara. Avui plou debat. I se suposa que això és bo per a la democràcia, no? D'aquesta manera s'anima la gent a viure la campanya i s'aconsegueix que en parli al carrer, no? Vaja, i el millor exemple d'això és l'expectació generada. Llavors, ¿com és que l'últim debat abans del d'ahir van fer-lo quan els d'Atapuerca encara anaven a l'escola bressol? Què passa, volen donar-nos la raó als que afirmem que en el fons no interessa motivar l'electorat propi sinó desmotivar el del rival? ¿Com és que no és obligatori fer debats i que la decisió de fer-los o no es deixa en mans dels partits, que reaccionen depenent de si va bé o no per a la seva estratègia?

I els mitjans, també, fem-nos-ho mirar. El senyal del debat era obert per a totes les televisions i va una de les cadenes privades i diu que no l'emet. Ho argumenta dient que té una línia informativa pròpia i que no vol ser com la resta. Però llavors organitza un programa especial, just acabar el debat... per analitzar el que els seus espectadors només han pogut veure a les cadenes rivals!!!

Sap què? Vaig a administrar-me una dosi triple (o més) de Debatina Complex, a veure si em refaig.


AVUI