dimarts, 11 de març del 2008

Ens cal una estratègia nova

Els qui volem que aquest país sigui més lliure no podem estar contents amb els resultats electorals d’ahir. Són dolents a tot el país i preocupants. Hem quedat atrapats en general
en la teranyina del PSOE. Enlloc com aquí funciona l’estratègia de la por i l’estratègia contra el PP. Però aquest fet no es pot analitzar a la babalà. Que els grups nacionalistes d’esquerra i ecosocialistes arribin a perdre tants vots només per l’amenaça als seus votants que pot manar el PP a Espanya no és normal.

Hi ha també una poca consistència dels votants que resulta alarmant. O un desencís molt notable amb la tasca feta els darrers anys, que pot afectar sobretot Esquerra i Iniciativa, que són al govern però que no explicaria els mals resultats d’Unitat per les Illes o del Bloc-Iniciativa-Verds.

Vistos els resultats, CiU pot sentirse moderament satisfeta per haver demostrat que és un partit molt sòlid i que la llunyania del poder l’afecta poc. Però faria malament de no recordar que aquests resultats són entre els pitjors de la seva història.

I tots plegats, encara, ens hauríem d’interrogar sobre com és possible que havent-hi més sobiranistes que mai, els resultats en conjunt de les forces nacionals són tan minsos.
La raó, segurament, cal cercar-la en la desorientació profunda de l’electoral nacionalista. Fart de les baralles fratricides que no porten enlloc i mancat d’un horitzó clar cap al qual encaminar el país.

Resoldre aquestes dues qüestions és la garantia del futur.

VILAWEB