dilluns, 31 de març del 2008

Aquests son els meus principis. Si no us agradan, en tinc uns altres" (Grouxo Marx)

A L'OPOSICIÓ LES REBUTJAVA

Iniciativa canvia de parer sobre les dessaladores


Iniciativa per Catalunya criticava les dessaladores quan CiU estava al govern i les proposava com a mesura per a lluitar contra la sequera. En una interpel·lació sobre l'estat dels rius el 13 de febrer del 2002, l'aleshores diputada d'ICV Bet Font va retreure al llavors titular de Medi Ambient, Ramon Espadaler. Font va qüestionar llavors "la promesa ara, molt recent, de fer més dessaladores, que el que fan, al nostre entendre, és tapar un forat per provocar-ne un altre. I ho dic per la immensa quantitat d’energia que necessiten per funcionar. Potser deprés no caldrà parlar de la manca d’aigua, però després sí que caldrà debatre d’on traurem l’energia, perquè aquella quantitat d’energia que es necessita, d’on la traurem? Quina font farem servir? Si fem servir, per exemple, gas natural, que és la que s’està posant més
últimament, doncs el que fem és incrementar les emissions de CO2, i ho deia: volem arreglar un forat i en provoquem un altre".

L'opinió de Bet Font contrasta amb el de l'actual conseller d'Interior i líder d'ICV, Joan Saura, que dissabte passat -en rèplica a la vicepresidenta del Govenr espanyol, María Teresa Fernández de la Vega- es va mostrar partidari de "solucions estructurals, com les dessaladores, al costat de mesures com la reutilització de l'aigua i la reducció del consum".

E-NOTICIES