dimecres, 15 d’octubre del 2008

Passa-ho!

'NEOCONS' I PROGRES EN OFERTA

Iu Forn

Recorda aquell clàssic problema de matemàtiques que deia més o menys: un tren surt de Wisconsin amb retard i un altre d'Astorga en plena vaga de maquinistes, en quin punt es trobaran? Bé, doncs amb les dues ideologies que han regit el planeta els últims anys passa una cosa semblant.

De Wisconsin han sortit els neocons demanant diner públic per salvar-se. És boníssim: resulta que amb els nostres diners pagats via impostos hem de salvar qui, amb una gestió serrallonguista, ha posat en perill els nostres propis estalvis. Ens foten els calés per la via A i la via B. I un cop els fem l'ingrés, atrapen els diners i fan com els senyors AIG, una empresa que va rebre 85.000 milions de dòlars de fons públics que, per celebrar-ho, va enviar uns quants dels seus directius a un hotel de luxe on van gastar-se la mòdica xifra de mig milió de dòlars en tractaments facials, massatges i manicura. És el que té ser un inepte, que estressa molt i després has d'anar a l'spa. Home, senyors neocons, almenys facin servir vaselina, no? També ens deixa adolorits, però una mica menys.

D'Astorga han sortit els progres a dir-nos que els valors de moda són el treball i l'esforç. S'ha acabat, doncs, l'era del "Progressa adequadament" i la de l'"Ui, el nen vol sortir a fer un tomb amb la retallada i el psicòleg diu que endavant. I si en mata 300, cap problema, no ens tingués un trauma". Home, senyors i senyores progres, això no m'ho diguin a mi. Diguin-ho als senyors dels massatges i de la manicura. O al senyor Guillem Chicote, president dels promotors espanyols, que va pel món dient que "abans regalar pisos als bancs que abaixar-ne els preus" (doncs per mi ja pots començar, company).

Pregunta: on es trobaran els trens? Doncs fa cara que ningú està en disposició de saber-ho, i ni tan sols on trobar la fórmula que eviti la topada entre els dos trens descontrolats en què nosaltres viatgem com a passatgers.

AVUI