dimecres, 8 d’octubre del 2008

Passa-ho!

CONFIRMAT: ELS POBRES SOM IDIOTES

Iu Forn

Estic totalment d'acord amb l'afirmació que les grans crisis econòmiques serveixen per enriquir alguns. Jo mateix en sóc un exemple. No sap vostè com m'enriqueix a nivell moral això de les subprimes. Fins ara jo sospitava que els pobres que no sabem fer res més que treballar érem idiotes i que ho continuaríem sent la resta de la nostra vida (pobres i idiotes) i que els llestos que es fan rics especulant també ho serien tota la vida (rics, llestos i especuladors). Ara he pogut confirmar que la sospita era certa. ¿Creu que sóc pessimista? Repassem la realitat.

Uns senyors que cobraven per hipoteca contractada se'n van anar a veure uns altres senyors que dormien al carrer tapats amb cartrons i els van dir: "Signin aquí i els cartrons seran seus. I no es preocupin per tornar els diners, que jo cobro a tant la peça i se me'n refot". Amb la signatura encara fresca, els senyors van anar a un banc d'Astorga (digui-li Oregon) i van dir-li: "A aquests cartrons els he donat un valor de 5, compri-me'ls i d'aquí a quatre dies se'ls podrà vendre per 10". Amb la signatura encara fresca el banc d'Oregon se'n va anar a revendre'ls a un altre banc. I aquest a un altre. Fins que els cartrons van tenir un valor de cinc mil milions d'euros esterlins. I llavors l'últim banc va dir: "Ui, i si al final això que hem comprat són només cartrons? Senyor Estat, socors!!! Salvi'm, que si no el sistema petarà i milions de senyors que no saben fer res més que treballar ho perdran tot, inclosa la feina i la pensió!!!".

I que ha fet l'Estat? Premiar els especuladors muntant-los un piset que de moment ens costa 700.000 milions. Enriquiment moral: plegui de treballar i faci el que ja es coneix com un Herman Verwilst. Consisteix a ser president, per exemple, del banc Fortis, enfonsar-lo tant que hagin d'injectar-li 11.700 milions i anar-se'n per la porta amb mil milions de pessetes d'indemnització. És molt millor que treballar honradament, no?

AVUI