dimarts, 7 d’octubre del 2008

Passa-ho!

MORIREM TOTS, PERÒ NO PASSA RES

Iu Forn

Frase que resumeix la jornada d'ahir: "Conservem els nervis i perdem completament la calma". Va passar com a les pel·lícules de catàstrofes, quan un personatge comença a cridar "Morirem tots, no se salvarà ningú" i llavors el noi de la pel·lícula l'agafa per les espatlles i li diu, sacsejant-lo, "Calma, ens en sortirem. Caaalma!" i li clava un mastegot. I és que l'actitud dels responsables econòmics no ajuda gaire.

"Hola, som els senyors economia europea i voldríem dir a la ciutadania que no passa res. El sistema gaudeix de molt bona salut i si ja li hem encarregat una caixeta de roure és perquè en col·leccionem. Ei, però de passar-passar, no passa res. Garantim completament els dipòsits i insistim molt a repetir-ho perquè vostè acabi pensant: "Ui, si m'ho diuen tant, és que aquí passa alguna cosa". Vaja, que per no donar idees, estem donant idees. Però, sobretot, molta calma, eh! No passa res. Bé, això ara. D'aquí cinc minuts, ja ho veurem, oi? Esclar, qui pot garantir res avui en dia, sobretot quan no passa res, com és el cas actual, oi?

Podem garantir que el sistema és sòlid, però li recomanem dues cosetes: 1. Si té un parent a Plutó, tampoc estaria de més una trucadeta. Res, per preguntar-li com està i, de passada, si li sobra una habitació. Ei, no és que passi res, però mai se sap si hauràs de visitar la família, que, d'altra banda, és una cosa ben bonica (la família i visitar-la). I 2. Si té a prop una oficina de l'Inem, passi a saludar. No estem dient que s'apunti totes les ofertes de treball, no. La seva feina està... bé, garantida no és la paraula, diguem que hi ha alguns ajustos laborals derivats d'unes fluctuacions puntuals del mercat, però això és normal.

Per tant, i resumint: està tot controlat. I sí, és cert, hem comprat uns bitllets per fugir a les Illes Caiman, però és que ens agrada molt fer turisme. Apa doncs, adéu i fins mai. Ah, i sobretot, calma, que no passa res...

AVUI