dimecres, 27 de juny del 2007

prou de terra mítica, oropesa ciudad de vacaciones, benidorm ...

DIMECRES, 27/06/2007 - 16:45h
La Comissió Europea denuncia la llei urbanística valenciana
Considera que la normativa vulnera la directiva comunitària en matèria de contractació pública

La Comissió Europea ha presentat avui una denúncia contra la llei d'urbanisme valenciana (LUV) davant del Tribunal de Justícia de Luxemburg, perquè considera que vulnera la directiva europea en matèria de contractació pública. Per l'executiu de Brussel·les, l'actual llei no ha resolt les infraccions que ja presentava l'antiga normativa, la LRAU. La Comissió també acusa el govern espanyol de no haver fet res per impedir que s'adjudiquin contractes que infringeixen la legislació europea.

Brussel·les ha detectat diverses infraccions, entre les quals el contingut i la publicitat dels anuncis de licitació, alguns criteris d'adjudicació de contractes i la possibilitat de modificar parts d'un contracte després de ser adjudicat.

La denúncia de la Comissió Europea arriba després de molts avisos al govern valencià. Ja al 2005, Brussel·les va qüestionar la compatibilitat de la LRAU amb el dret comunitari i aleshores la maniobra de l'executiu de Francesc Camps va ser de elaborar una nova normativa, la LUV actual. Amb tot, la Comissió va detectar que aquesta llei no resolia les infraccions detectades i, l'abril del 2006, va obrir un expedient. El procés ha finalitzat ara amb la presentació de la denúncia.

Toc d'alerta de l'eurocambra

Paral·lelament a l'actuació de l'executiu de Brussel·les, el Parlament Europeu també s'ha manifestat contra els abusos urbanístics al País Valencià. La setmana passada, l'eurocambra va donar suport a l'informe dels diputats del Comitè de Peticions que el mes de març van visitar alguns municipis valencians per detectar possibles irregularitats. Les conclusions de l'informe són molt crítiques amb les actuacions urbanístiques valencianes.


VILAWEB