diumenge, 10 de juny del 2007

plaga mundial


La Rambla té més de 400.000 xiclets enganxats al paviment


D'ençà de les restriccions per als fumadors n'ha augmentat el consum un 30 per cent A Barcelona se'n veuen taques fins als hospitals L'aigua a pressió fa malbé les rajoles però no desenganxa els xiclets


A les rajoles de la Rambla, que fan un relleu que recorda les onades, hi ha més de 400.000 xiclets enganxats. Les empreses contractades per l'Ajuntament netegen el paviment amb aigua a pressió però aquest sistema no aconsegueix desenganxar les resines dels xiclets i en canvi va estovant el material sobre el qual descansen les lloses.


Els xiclets enganxats a terra són una plaga internacional que afecta especialment les ciutats grans. D'aquesta pesta se'n va escapar només i fins al 2004 la ciutat Estat de Singapur, on estava totalment prohibit importar xiclets i no s'admetien ni en els equipatges dels turistes.
A Barcelona les zones més afectades son els carrers de Ciutat Vella, el passeig de Gràcia, el Portal de l'Àngel... Al carrer de Cucurulla s'hi han comptabilitzat una mitjana de 52 xiclets per metre quadrat i davant d'una botiga de chuches d'aquests carrer s'han arribat a trobar fins a 115 xiclets per metre quadrat. A la rambla de Catalunya també n'hi ha, però el paviment asfàltic continu de color gris fosc, el mateix que els xiclets bruts, fa que es notin menys. També n'hi ha als hospitals, com el del Mar, als centres comercials, als cinemes, als transports, als poliesportius, a les piscines, però el que ocupa el primer lloc del rànquing és el Camp Nou, on el xiclet és per tot arreu. D'ençà de la prohibició de fumar en certs llocs públics, el consum de xiclets ha augmentat un 30%.