dilluns, 11 de febrer del 2008

Passa-ho!

CATALUNYA HA DE CANVIAR DE MÒBILS

Iu Forn

Escena 1: 3 de novembre de l'any 2005. Una delegació del Parlament de Catalunya presenta la reforma de l'Estatut al Congrés dels Diputats. Un parell d'hores abans del ple, Òmnium convoca un acte de suport al Círculo de Bellas Artes. Està previst que hi participi: 1) la societat civil catalana que ha viatjat a la capital en un vol especial, 2) la societat civil catalana que viu a Madrit i 3) els madrilenys progres partidaris de l'Espanya moderna i oberta. El resultat final és que del bloc 3 només compareixen Santiago Carrillo i Carmen Menéndez. La crònica va titular-se: "L'Espanya plural són dos, Carrillo i la seva dona".

Escena 2: Gener del 2006. Coses de la vida, coincideixo amb Victor Manuel i Ana Belen. Xerrant, xerrant, surt el tema que si Catalunya-Madrit, que si l'Estatut... Comentari d'un servidor: "Escoltin, però ni vostès, ni ningú de la progressia madrilenya oficial ha mogut un dit per l'Estatut. Fins i tot fa dos mesos hi va haver un acte públic al qual tots vostès (i vosteses) estaven convocats i no van venir ni a pillar croquetes". Resposta del que tenia un avi picador: "Doncs ningú ens va dir res. D'haver-ho sabut segur que hi hauríem anat".

Escena 3: Abans-d'ahir al Círculo de Bellas Artes de Madrit. La progressia capitalina en bloc (no hi falta ningú, que vaig comptar-los) es posa un dit en forma de v invertida sobre la cella. Es tracta d'un acte electoral de suport a ZP (Zapatero Potter) i el ditet posat d'aquesta manera representa la cella de l'il·lustre president-mag. Emocionant.

Escena 4: Coi, ara ja sé quin és el nostre problema. La comunicació!!! Ens falla la comunicació. Fixi's, els progres oficials tenen ganes de donar suport al PSOE, el PSOE els truca, els progres oficials reben la trucada i van a l'acte. En canvi, el progres oficials tenen unes ganes boges de donar suport a l'Estatut, els truquem perquè ho facin i resulta que no poden perquè ens falla la cobertura. Res de balances fiscals, ni gestió de Rodalies i aeroport, ni mandangues. Aquí el que hem de fer és canviar de mòbil.

AVUI