divendres, 1 de febrer del 2008

com sempre, en coses dolentes anem per davant de la resta

A Barcelona es consumeixen 70.000 dosis cocaïna diàries

Les dades l'han revelat les anàlisis que investigadors del CSIC han fet a les aigües residuals que arriben a la depuradora del Prat de Llobregat


A l'àrea metropolitana de Barcelona es consumeixen cada dia més de 70.000 dosis de cocaïna, segons han revelat les anàlisis que investigadors del CSIC han fet a les aigües residuals que arriben a la depuradora del Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

La cocaïna que es consumeix, de la mateixa manera que la majoria de les drogues, es metabolitza i expulsa poques hores després a través de l'orina, pel que és possible determinar quines substàncies i en quina quantitat s'han consumit en una determinada àrea geogràfica a través de les anàlisis de les seves aigües residuals.

En aquest cas, l'estudi, dirigit per Damià Barceló, responsable de l'Institut d'Investigacions Químiques Ambientals de Barcelona, del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), s'ha centrat a la planta depuradora del Prat, on es tracten els abocaments d'1,3 milions d'habitants de Barcelona i el seu entorn, una mica menys de la meitat del total de la població de l'àrea metropolitana.

Els resultats obtinguts han revelat que aquest 1,3 milions de persones consumeixen unes 20.000 dosis diàries de cocaïna, fet que suposa entre 1,5 i 2 quilos d'aquesta substància estupefaent, si bé aquestes xifres es dupliquen quan arriba el cap de setmana, en què els nivells creixen fins a les 40.000 dosis.

Damià Barceló ha explicat que aquestes dades es podrien extrapolar al conjunt de l'àrea metropolitana, de manera que s'obtindria un consum mitjà de 73.000 dosis diàries, tenint en compte que la població aproximada de la regió és de 3,2 milions de persones.

Les dades de Barcelona doblen pràcticament els obtinguts a València, on Barceló i el seu equip també han analitzat mostres d'aigua residual, i superen així mateix els de la ciutat italiana de Milà, on anys enrere es va descobrir que els seus poc més d'un milió d'habitants consumien prop d'un quilo de droga al dia.

AVUI