dijous, 7 de febrer del 2008

Els universitaris catalans cursaran un 10% dels crèdits en anglès en dos anys

Els universitaris catalans cursaran un 10% dels crèdits de les seves assignatures en anglès dintre de dos anys, quan s'hagin adaptat tots els títols a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), segons ha informat la comissionada d'Universitats de la Generalitat, Blanca Palmellada


Els universitaris catalans cursaran un 10% dels crèdits de les seves assignatures en anglès dintre de dos anys, quan s'hagin adaptat tots els títols a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), segons ha informat la comissionada d'Universitats de la Generalitat, Blanca Palmellada.

L'any que ve 35 de les titulacions que s'imparteixen a Catalunya ja estaran adaptades al EEES o Procés de Bolonya, pel que en aquestes ja s'exigirà que es cursin una o diverses assignatures en anglès. La resta, que s'adaptaran en el curs 2009-2010, començaran a aplicar l'anglès com llengua d'"ús comú" per a cursar altres assignatures, ja que segons Palmellada, encara que en el futur s'incrementin els coneixements d'aquest idioma, igualment haurien d'"utilitzar-la" per a reforçar les seves habilitats lingüístiques.

Segons ha explicat la comissionada, una de les condicions perquè les universitats catalanes puguin adaptar les seves titulacions és el foment de l'anglès, ja que actualment els estudiants acaben els seus estudis amb un nivell "que no es pot considerar acceptable", ja que varia entre l'A2 i B1 –corresponent a nivell bàsic i preliminar–.

Nivell de First
A partir del curs 2009-2010, se'ls exigirà que tinguin un nivell B2 --equivalent al First Certificate--, cosa que es demostrarà en aprovar el 10% dels crèdits en anglès.

Palmellada ha explicat que això no implicarà "problemes" a l'hora de trobar docents capaços d'impartir les assignatures en anglès, però sí ha assenyalat que "és un fet real i objectiu que els titulats no tenen aquest coneixement" quan acaben les carreres.

AVUI

La meva pregunta és la següent: ja tenim prou professors amb el nivell suficient per poder donar classes en anglès? I una petita matisació: no es diu Blanca Palmellada sinó Blanca Palmada. És que corria per la UdG ...