dilluns, 8 de gener del 2007


El bluf


El missatge SMS que corre és cruel: "ZP va entrar a la Moncloa per Atocha i en sortirà per Barajas". No el passis. No m'agradaria que es complís. Però cal que ens adonem de qui és ell.

Càndid Zapatero. Encara no te n'has adonat però ETA ha aprofitat el bambi que portes dins per decretar una treva i tenir tot un any per rearmar-se quan pitjor ho estaven passant. Li teníem el peu al coll i els hem donat temps i tranquil·litat per enfortir-se. Com tu -admetem-ho-, hem picat la majoria de ciutadans que hem viscut en l'esperança que negociant es podria arribar al final d'ETA. Ens han enganyat a tots els que anem de bona fe. Però tu, a sobre, ets el president i has anat amb el lliri a la mà. I ara, no ho dubtis, en el teu últim any de mandat, et faran la vida impossible fins a treure't de la Moncloa perquè els terroristes saben, en la seva follia, que contra el PP viuen millor.
Tu vas guanyar el 14-M perquè molta gent que mai no havia anat a votar, va sortir de casa a parar els peus als que ens van dur a la guerra d'Iraq i ens van mentir i intentar manipular després dels 192 morts. Espero que la teva vanitat -que et ve baldera- et permeti admetre que aquell dia més d'un milió de paperetes no et van votar a tu sinó contra el PP. I temo que el 2008 el rampell d'aquesta gent serà quedar-se a casa.
Un cop a la Moncloa, de seguida un munt de bones decisions: fora les tropes d'Iraq, casaments homosexuals... Però aviat, també, relacions internacionals molt estranyes. A Catalunya, pitjor encara. Promets donar suport a l'Estatut que surti del Parlament i, a l'hora de la veritat, li passes el ribot de dalt a baix, pactes el finançament d'amagatotis amb el cap de l'oposició, apunyales el president Maragall (que és del teu partit) i, quan tens l'Estatut que et permet més cafè per a tots, va i no vols pagar el que Espanya ens deu fins a la legislatura que ve.
Malgrat tot, caus bé. Serà per la semblança amb Míster Bean, serà per les celles d'accent circumflex o perquè, no ens enganyem, dels candidats a les Espanyes ets el mal menor, però amb ETA has comès massa errors: d'ingenuïtat, de no encertar l'interlocutor, de no saber fer còmplice l'oposició, de triomfalisme, d'absència d'autocrítica i de tenir uns serveis d'intel·ligència de pa sucat amb oli. Començo a tenir la sospita que quan els serveis secrets van enxampar en Carod a Perpinyà, no estaven seguint els terroristes i es van trobar un convidat a la festa, sinó que estaven seguint en Carod i, oh sorpresa!, es van trobar uns encaputxats. Per cert, algú em pot dir si a Catalunya també s'ha trencat l'alto el foc?

Xavier Bosch