dilluns, 7 de gener del 2008

Pel darrere

Un contra tres

"Benvolguts Reis d'Orient: aquest any m'he portat molt bé i m'agradaria que em portéssiu...". A aquesta hora Ses Majestats ja deuen haver tornat a casa, cansats de tanta competència deslleial.
Queco Novell

D'entre l'univers infantil que, a hores d'ara, ja no recorden molt bé què van demanar i només saben què els han portat Ses Majestats, n'hi ha uns quants que encara no entenen per què, si van demanar una guí, amb la lletra ben clara com els va dir sa mare, "perquè si no fas la lletra clara els Reis no ho entenen i no ho deixen", finalment els van portar una pé-essa-tres. No ho entenen de cap de les maneres! I estan enfadats perquè als seus col·legues de l'escola els Reis no els han deixat la pé-essa-tres sinó la guí! I a veure qui és el valent que demà arriba a la porta de l'escola i explica que els Reis s'han equivocat i han deixat una pé-essa-tres... Quin desastre!

Aquest endemà de Reis porta un bonus extra: és el dia amb majúscula per gaudir d'allò que els Reis han deixat abans de tornar a la realitat escolar de demà. És una cosa així com "O hi jugues avui o aquesta capsa, amb el cotxe desmuntat en 259 peces, la més gran de les quals, per cert, és molt petita, serà desada a l'altell i no la veuràs més fins que no tornem a pintar el pis...". I vés a saber quan tornarem a pintar el pis, perquè els pares diuen que mai troben el moment de fer-ho... Per tant més val que faci veure que intento muntar el cotxe desmuntat en 259 peces...

Ben mirat, Ses Majestats haurien pogut arribar abans a l'establia, posem l'endemà de Sant Esteve, per exemple. Això hauria permès no tenir aquest factor de pressió del "dia-únic-per jugar-amb-les-joguines". Per què, si eren tan màgics, els feia falta seguir l'estrella com si fos un ge-pe-essa?

Per tot plegat no és estrany que l'home gros vestit de vermell amb barba blanca i que només sap cridar "Hou-hou-hou!!" s'hagi convertit en el gran competidor i rival dels tres Reis de l'Orient. L'home gros no necessita cap estrella per ser guiat! El seu ge-pe-essa son els rens que tiren del seu trineu carregat de regals. Francament no sé què hi pinta, en aquest pessebre de Nadal, tenint en compte que, a més, ell no va ser a l'establia!

Comença a ser la batalla perduda dels tres homes savis contra la icona mundialment famosa de l'home gracioset i barbut que fins i tot ha posat la cara per anunciar la Cocacola. I a sobre, el molt repel·lent, no es deu equivocar mai!

AVUI