dijous, 24 de gener del 2008


El president del govern italià perd el vot de confiança i dimitirà de forma imminent

Cau el govern Prodi

El Senat italià ha negat avui el vot de confiança demanat pel president del Gobern, Romano Prodi, raó per la qual s'espera que en les properes hores el líder de la coalició de centreesquerra La Unió presenti la seva dimissió al Cap de l'estat, el qual convocarà eleccions

El Senat italià ha negat avui el vot de confiança demanat pel president del Gobern, Romano Prodi, raó per la qual s'espera que en les properes hores el líder de la coalició de centreesquerra La Unió presenti la seva dimissió al Cap de l'estat, el qual convocarà eleccions.

Prodi, de 68 anys, havia demanat el vot de confiança després que la coalició governamental quedés en minoria a la Càmera Alta per la decisió del petit partit democristià UDEUR d'abandonar La Unió.

AVUI

La política italiana és força deplorable i avui n'hem vist un exemple més. Crits, empentes, agressions, escupinades ... Ja diuen que els italians són força barroers però els polítics s'ho podrien mirar una mica més.

Però en la vessant política més pura, el que cal a Itàlia és una reforma de la llei electoral. L'actual llei és un clar exemple de sobrerepresentació territorial que provoca una perpètua dificultat per assolir majories necessàries per governar. No és necessari arribar a extrems de sistemes no proporcionals però tampoc proporcionals en excés.