dimecres, 16 de gener del 2008

Passa-ho!

ÉS UN HIMNE O ÉS UNA BROMA?

Iu Forn

Inadmissible!!! Sang encesa!!! Despierta hierro!!! Ara que havien decidit posar lletra al sagrat himne, pareixen una cosa que és un nuvolet de sucre, un Mimosín farcit de cotó fluix o fer-te una foto amb Mickey pensant que és de veritat i no un senyor disfressat que cobra 500 euros al mes.

Érem davant del precipici i ara hem fet un pas endavant. Però, on han anat a parar l'amor a la pàtria i l'orgull de sentir-la al cor? ¿S'imagina, per exemple, els del ministeri celebrant la victòria enfront de la delegació catalana que pretenia fer complir la llei anomenada Estatut cantant aquest peix bullit anomenat himne amb la maneta posada al cor? Oi que seria un deshonor?

I miri que la cosa començava bé. Primera frase: "¡Viva Espanya!". Bé, no és "arriba", però mira, oi? El més greu ve a continuació: "cantemos todos juntos con distinta voz y un solo corazón". Què vol dir "distinta voz"? Aquí de veu n'hi ha una de sola. O és que els catalans insolidaris volen imposar al himne la seva dictadura nacionalista? La segona estrofa és pastoral (de pastoreta anant a buscar la lleteta, tralarà, tralarà) i més val deixar-la estar per no fer-se més mala sang, o sigui que passem a la tercera. Diu: "Ama a la Patria pues sabe abrazar, bajo su cielo azul, pueblos en libertad". "Pueblos en libertad?" Tornem-hi. Què vol dir "pueblos" així en plural? Espanya és un sol poble i hi ha una sola veu i una sola pàtria. I el que no sigui això són camps de concentració nacionalistes creats per eliminar qui discrepa del separatisme destructor.

I el que ja no té nom és l'última estrofa: "Gloria a los hijos que a la historia dan justicia y grandeza, democracia y paz". Fills? Des de quan les pàtries i les glòries de les pàtries les fan els fills i no els pares? Pares de famílies formades per parelles heterosexuals i no aquestes coses estranyes que hi ha ara i que en diuen matrimoni quan no ho és.

Miri, si es tractava de fer una lletra buida de fervor hispà, hauria estat millor continuar amb el "xan, xan, xan-xan, xara rara rara ra, xararan, xan, xan, xarara rara ran...".

AVUI