dilluns, 2 de juliol del 2007

se atormenta una vecina


Passa-ho!
S'ACOSTA UN TEMPORAL
Iu Forn

I tot seguit la informació meteorològica. Les baixes pressions, i fins i tot les depressions derivades de l'abstenció i del vot en blanc a les últimes eleccions, provoquen el desenvolupament de borrasques internes als partits catalans.
A CiU continua la tempesta seca. O sigui que de borrasques n'hi ha perquè el terreny és propens a formar-ne, però les pateixen des de fa tants anys i hi estan tan acostumats que al final mai plou. Però de vegades va bé descarregar perquè l'excessiva acumulació de líquids mai és bona.
A Esquerra hi ha tres grans fronts de núvols molt gruixuts que avancen per separat. Els models meteorològics indiquen que la tendència és que acabin topant. Això provocaria un gran temporal amb greus inundacions internes que malmetrien la bona collita dels últims anys. Depenent del desenvolupament d'aquestes tres tempestes, i encara que sigui per pur instint de supervivència, els mapes de previsions en situen dues amb possibilitats d'unir-se en un sol front. L'altre front, format a la zona de Puigcerdà, va rebre dissabte l'impuls d'uns vents humits que han demostrat que no estem davant d'una simple tempesteta d'estiu.
Al PSC, com que controlen el temps i la previsió mateixa, la situació interna és de calma. Però el Meteosat ha detectat el possible desenvolupament de cirrostratus en les relacions amb el PSOE, sobretot depenent de com acabi el temporal a CiU. Veurem què passa en pròxims mapes.
En definitiva, de moment el moviment de les masses d'aire internes provoquen la caiguda de quatre gotes que no mullen ni el terra, però tothom sap que abans dels grans temporals sempre hi ha una gran calma. Per tant, la previsió per als pròxims mesos és que ara podríem estar just a l'ull de l'huracà, quan la quietud més absoluta és l'instant previ del gran temporal que podria afectar-nos després de les eleccions espanyoles. Sisplau, comprin-se un bon paraigua, no fos cas.