dilluns, 30 de juliol del 2007

Passa-ho!
LES LLIÇONS DEL CAS 'EL JUEVES'
Iu Forn

Ara per ara, l'únic interès del cas El Jueves és observar la maniobra de la fiscalia per sortir del ridícul on s'ha ficat ella soleta. El més intel·ligent seria deixar passar uns dies i, amb tothom a la platja, enterrar en silenci i per sempre més aquest lamentable moment.
Però, mirant enrere, la famosa portada ha servit per observar el trist paper dels cortesans instal·lats en la bava, per comprovar com l'Audiència Nacional viu en l'època de Gutenberg i, el millor de tot, per constatar la reacció de les dues ejpañes.
L'Ejpaña nazional (si quan ells es refereixen a nosaltres en general usen la z, tenim dret a fer exactament el mateix, no?) ens ha ofert dues versions. La casposa de tota la vida ha optat per ofendre's molt i menysprear la revista i els seus lectors. La casposa, sector delirant, s'ha inventat aquest cop una conspiració de ZP contra la monarquia amb un arguments en què barregen el seu avi, la memòria històrica i la Guerra Civil. L'objectiu: "Actuar al marge de la Constitució buscant la restauració republicana". Pel que sembla, 1) aquest cop ETA, els maçons i els serveis secrets marroquins no hi tenen res a veure, almenys de moment, i 2) el camell continua passant-los material adulterat.
I l'altra Ejpaña, la progre, què? Doncs la publicada ha defensat la llibertat d'expressió amb la boca petita, ha dit que la portada era molt grossera i, sobretot, no ha fet sang contra el govern. I sap per què? Doncs perquè manen els seus. S'imagina que la portada s'hagués segrestat manant el PP? Quins titulars més lluïts hauríem vist amb els nostres ullets tan provincians...
I que me'n diu dels artistes? Que indignats estaven Víctor Belén i Ana Manuel, Joaquín Serrat, la família Bardem & The Wailers, Loles Echanove i la resta de progres de guàrdia. Ui, sí. Lamentablement governen els nostres i llavors la indignació és tan interna que no pots ni expressar-la. D'això, igual que va passar durant tot el procés de l'Estatut, en diuen silenci covard.