dimarts, 31 de juliol del 2007


La Diputació crea cinc alts càrrecs de confiança i duplica els assessors de grup


Més assessors, més càrrecs de confiança i més treballadors al servei del govern i de l´oposició. Després del pacte al qual han arribat PSC, ERC i CiU per aprovar el nou personal del qual disposaran els diputats, tots els grups han multiplicat el nombre de gent que tindran amb un lloc de feina i un sou de la Diputació. Cada partit ha passat de tenir dues persones amb càrrec d´assessorament a disposar-ne de cinc. I a més, el Govern ha creat figures noves que els han permès col·locar cinc polítics més nomenant-los directors d´àrea.


El ple d´ahir també va donar llum verd a les retribucions de tot aquest gruix d´assistents dels polítics. Així, els sous van dels 68.000 euros bruts per any del cap de gabinet del president -el més alt exceptuant el del gerent de la Xaloc, que en cobra 71.400- fins als 22.400 euros anuals bruts que rebrà l´auxiliar que menys cobri, passant pels 58.000 dels directors d´àrea de l´organisme, els 52.500 dels coordinadors de grup o els entre 29.400 i els 44.800 dels seus assessors.



El sou de Vilert puja un 42% i el dels diputats d´un 34 a un 48%, respecte el 2003


El ple d´ahir va aprovar les retribucions i sous que rebran els membres de la Diputació de Girona en funció del seu càrrec i el règim laboral que tinguin. I, en resum, tots tenen un notable increment de nòmina. Les compensacions amb dedicació exclusiva augmenten entre un 26,5% i un 48,6%, sent els diputats del Govern els que més veuen apujat el sou respecte als seus homòlegs fa quatre anys. Sense discrepàncies. El sou dels diputats es van aprovar per unanimitat.




Si els sous augmenten en aquest percentatge, la feina feta també ho farà en la mateixa proporció no? I quan es tracta d'apujar-se el sou, tots els partits polítics hi estan a favor.