dimarts, 17 de juliol del 2007




Dos joves es tornen a enfilar a les grues de l'Hospitalet contra les obres de l'AVE








Eren prop de les sis del matí quan una dotzena de joves s'han encadenat a diverses altures de les grues de les obres de l'AVE que s'estan fent al costat de l'estació de metro de Santa Eulàlia, a l'Hospitalet de Llobregat. Tenien la intenció de mantenir la protesta fins demà però, a mig matí, agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han començat a desallotjar-los un a un de les grues.








Vestits amb granotes blanques, els protestants han desplegat pancartes contra les molèsties que aquestes obres estan ocasionant, diuen, als veïns de l'Hospitalet i de Sants. A més, també denuncien que la línia de l'AVE "suposa un model de transport que té conseqüències immobiliàries especulatives".








De forma espontània, diversos veïns de la zona s'han solidaritzat amb els joves i s'han sumat a la protesta amb una cassolada. El procés de retirada dels activistes s'ha allargat hores i no ha estat fins poc abans de la tarda que els Mossos han fet baixar els dos últims joves que hi havia enfilats. Poc després, però, s'ha sabut que una altra parella s'havien penjat més cap al centre de l'Hospitalet, al barri de la Torrassa, entre l'avinguda Carrilet i el carrer Torrent Gornal. Ni el servei de metro de la línia 1 al seu pas per Santa Eulàlia ni els trens de rodalies de Renfe no s'han vist afectats per aquesta acció i han continuat funcionant amb normalitat.












Jo ho hauria fet diferent. No els hauria despenjat. Ja haurien baixat quan comencessin a tenir gana o set. I els que han posat les mans dins d'una galleda amb formigó, que visquin tota la vida units en matrimoni.