dimarts, 3 de juliol del 2007



Restaurants


l'apunt






A mi, això que els restaurants del Baix Empordà et donin una bossa perquè et puguis emportar a casa sense problemes el vi o el cava del sopar que no t'hagis acabat em sembla fantàstic. I que ho puguis fer sense complexos. No heu vist mai en aquests restaurants d'estovalles de quadres la típica parella de jubilats que dissimuladament embolica les sobres del segon plat en un tovalló de paper? O aquell pare de família que sabent que al cap de poca estona haurà de donar berenar als seus fills arreplega tots els panets de la taula? He vist clients endur-se tot un arsenal d'escuradents, alguns que arrepleguen tovallons de roba per embolicar-hi «res, quatre sobres perquè, pobret, a casa tenim un gos i no ha menjat res», i fins i tot en conec un que col·leccionava culleretes de postres. Amb el vi, és clar, ja s'entén que era més complicat. I segur que algun client –del restaurant primer i dels Mossos després– optava per buidar l'ampolla abans de marxar.