dimarts, 17 de juliol del 2007


Passa-ho!
L'AVE COM A EXCUSA
Iu Forn

Ahir a primera hora del matí, la notícia a les ràdios era que un grup de veïns, farts del soroll, s'havien encadenat a les màquines de les obres de l'AVE (mmmm... que estrany, més de cent anys amb les vies davant de casa i es queixen ara, quan, precisament, el soroll és per soterrar-les). Al cap d'una estona vam saber que darrere de la protesta hi havia una assemblea de no-sé-què (mmmm... una assemblea i no una associació; a veure si no seran veïns?).
El tema va començar a aclarir-se quan va aparèixer un portaveu qualificat d'activista social per fer-nos un sermó sobre la inutilitat de les obres (potser ho deia una miqueta tard, no?), sobre l'especulació i sobre el bla, bla, bla clàssic (mmmm... quan apareix un portaveu que és activista social es confirma sempre que, efectivament, darrere de la cosa no hi ha precisament veïns).
Per cert, petit incís. Això dels activistes socials només ho superen els diaris que s'han referit al bateig de la segona filla dels prínceps d'Astúries dient que la nena ha estat "acristianada"... Sen-sa-ci-o-nal!!!! Bé, ara ja podem tornar al tall.
A les 10 del matí Catalunya Ràdio va obrir-nos els ulls. Va ser quan van llegir el correu electrònic d'un veí de la zona d'obres (aquest sí, veí de veritat) on es queixava del soroll dels activistes socials, fins i tot superior al de les màquines.
Em sembla fantàstic que uns senyors es pengin d'on vulguin i de la part del cos que més els plagui. Ara bé, que no ens menteixin. És molt lleig usar l'AVE per colar-nos una protesta okupa. De la mateixa manera que també és molt lleig usar-lo per fer oposició a l'Ajuntament de BCN. Sobretot quan qui ho fa són partits que fa cinc anys defensaven el contrari del que diuen defensar ara.
Al pas que anem, no falta gaire perquè Trias, Portabellus i l'Albertito es pengin de la Sagrada Família a favor de l'AVE pel litoral, però dient que ho fan contra els integristes que han convertit el canvi climàtic en la seva jihad.