dimarts, 31 de juliol del 2007


Passa-ho!
PAÍS PETIT, PERÒ MOLT PETIT
Iu Forn

El meu país és tan petit que quan es trenca un cable esquifit, durant uns dies la llum se'n va a dormir sense haver-la vist. Diuen les velles elèctriques que, res, que ja torna i els polítics es treuen les puces de sobre. Tant se val! És així com m'agrada a mi i no en sabria dir res més. Canto i sempre em sabré malalt d'amor pel meu país.
El meu país és tan petit que pots anar a estiuejar a sobre d'un generador d'electricitat. I flairar el seu fum negre, suar amb el baf que crema. Tant se val! És així com m'agrada a mi i no en sabria dir res més. Canto i sempre em sabré malalt d'amor pel meu país.
El meu país és tan petit que des de dalt d'un campanar és pràcticament impossible anar fins al campanar veí. Diuen que hi ha una cosa que es diu Renfe, que hauria d'unir els pobles, però ara ho impedeix la catenària traïdora o un canvi d'agulles que no va a l'hora, o un Altaria que no toca vores. Tant se val! És així com m'agrada a mi i no sabria dir res més. Canto i sempre em sabré malalt d'amor pel meu país.
El meu país és tan petit que de joguina és l'aeroport i, renoi, com costa que un avió et porti lluny d'aquí. I no podem ni fer-nos contrabandistes, perquè no tenim dret a hub, diu el consell de ministres. Tant se val! És així com m'agrada a mi i no en sabria dir res més. Canto i sempre em sabré malalt d'amor pel meu país.
El meu país és tan petit que a les empreses estatals, se'ls ben refot el que passi aquí. De tant en tant ens prometen, ens piquen l'ullet i ens enreden. I a nosaltres com ens agrada així. I és que no sabem fer res més. Cridem i després callem, d'això en diuen seny al meu país.
El meu país és tan petit que alguna culpa devem tenir del que ens passa últimament aquí. Però el silenci mareja, el conformisme ens impregna, la falta de sang ens bloqueja. Tant se val! És així com ens agrada patir. I no sabem ser diferents. Sempre ens la van foten i nosaltres ben mesells anem dient que estic malalt d'amor pel meu país.