dimecres, 4 de juliol del 2007


Passa-ho!
DONCS SÍ, HAN VINGUT DE DESERTS LLUNYANS
Iu Forn

Si em crec l'enquesta aquella segons la qual el 32% dels espanyols creuen que ETA té a veure amb l'11-M, no vull ni pensar la resposta del personal a la pregunta: quin terrorisme li preocupa més, el d'Al-Qaida o el d'ETA?
Hem assistit al trist espectacle ofert per una colla de (i aquí posi vostè l'adjectiu que més li plagui) que durant el judici de l'11-M han preferit gastar temps i energies amb delirants teories de la conspiració que aclarint què va passar i treballant per condemnar els culpables. Locutors, agitadors variats que s'han autoqualificat de periodistes i polítics d'un partit molt concret han treballat sense descans perquè en part de la societat espanyola qualli la idea que De Juana Chaos és un criminal que no mereix viure i que els que van posar les bombes als trens són pobres noiets víctimes d'un complot.
ETA ha servit i els serveix encara per elaborar un discurs antinacionalista del qual poder treure després rendiment electoral. Sense anar més lluny, el PP va dir la setmana passada que el PSN no pot pactar amb NaBai perquè aquesta formació "comparteix els objectius d'ETA". És molt difícil caure més baix i ser més (i aquí posi vostè l'adjectiu que més li plagui).
"Los moritos", com els anomenen (i a més racistes), no interessen. ETA, ETA i ETA és el terrorisme vertader. L'altre terrorisme són ensopegades que un té de vegades a la vida. Com va dir aquell homenet: "L'autor intel·lectual no va venir de deserts llunyans". I encara ara es permet donar lliçons. No hi ha com desconèixer el que és la vergonya.
18 morts al restaurant El Descanso, 191 a Atocha i ara 7 al Iemen han provocat ja grans manifestacions (o més) plenes de banderes espanyoles, amb els seus bisbes i tot. Ui, sí. I aquell altre espaviladet a qui li han posat la medalleta de defensor de les víctimes del terrorisme ja ha pujat a una tarima a cridar un cop més que "basta ya". Ui, i tant. És clar, com que totes les víctimes són iguals, oi?