dilluns, 28 de maig del 2007

tornem a estar en precampanya


Passa-ho!
I TORNEM-HI, QUE NO HA ESTAT RES
Iu Forn

Aquest matí vostè s'ha mirat els candidats i les candidates que, penjant encara dels fanals i dels arbres, insistien a demanar-li el vot. I vostè ha mirat les xifres de participació d'ahir i ha conclòs que sí, que Som una Nació, però abstencionista (i encara sort que van canviar el festiu d'avui a dilluns vinent). I mentre vostè ja es prepara per rebre interpretacions variades sobre les causes d'aquesta singularitat nacional, pensa que el millor de l'endemà d'unes eleccions és que s'ha acabat la campanya.
Per tant vostè creu que a partir d'avui ja no haurà de suportar als polítics omplint-se la boca dient que els altres partits no parlen dels temes que interessen realment la gent i que ells sí, però que ara mateix no recorden quins són. Vostè es pensa que s'ha acabat treure a passejar el fantasma de la Guerra Civil, la guerra de l'Iraq o el tema ANB, que ens ha permès escoltar individus, se suposa que amb les seves facultats mentals en estat de revista, afirmant que s'ha permès a ETA entrar a les institucions.
Vostè es pensa que s'ha acabat fer màgia amb el problema de l'habitatge, oi? Res per aquí i res per allà i... txatxatxan!!!, un partit que no fa res per abaratir l'habitatge als llocs on governa exigeix que es faci alguna cosa per abaratir l'habitatge als llocs on és a l'oposició. I val el mateix per al tema de l'urbanisme salvatge.
Vostè es pensa que és història convertir la corrupció en un partit de tenis en el qual la pilota sempre és al camp de l'altre i no al propi. Vostè es pensa que s'ha acabat l'Ànsar vomitant odi i ressentiment en unes compareixences públiques on l'home es motiva posant-se uns calçotets quatre talles petits i farcits d'ortigues. Vostè es pensa que s'ha acabat usar la immigració per obtenir un grapat de vots i no per afrontar els problemes que genera.
Vostè es pensa que tot això s'ha acabat, oi? Doncs em sap greu dir-li que avui mateix ha començat la precampanya de les pròximes eleccions generals. Que no ens passi res.