dilluns, 14 de maig del 2007


QUÈ PASSA AMB ELS MOSSOS?
Iu Forn

Abans, quan els nens no volien menjar, els deien: com no t'acabis la sopa aniràs a l'habitació fosca. Ara, si vols acollonir algú, la millor manera d'aconseguir-ho és dir-li: aniràs a la comissaria dels Mossos de les Corts de BCN. Però què està passant allà dins que no paren de sortir vídeos i fotos d'agressions a detinguts? (Per cert, detinguts que no sabem si ho han estat per assassinat, per no pagar la hipoteca o per vendre roba de marca falsificada).
Hi ha diverses possibilitats, que no necessàriament han de ser certes o falses, però com que aquí ningú entén res perquè ningú explica res, fer hipòtesis és gratis total.
Possibilitat A: Atonyinar detinguts és un pràctica habitual en aquella comissaria i la conselleria ha decidit que l'única manera d'aturar-ho és posar unes quantes càmeres ocultes. L'objectiu és crear una mena de "canal hòsties", on aniran apareixent les pallisses més espectaculars.
Possibilitat B: Atonyinar detinguts no és un pràctica habitual en aquella comissaria, però s'han produït alguns casos molt puntuals (sembla ser que dos o tres) que la conselleria vol tallar de soca-rel i creu que la millor manera de fer-ho és filtrant les imatges.
Possibilitat C: Iniciativa, actual propietària de la conselleria d'Interior, vol fer-se perdonar altres casos. Dit d'una altra manera, es tractaria de contrarestar el cas Pòrtules amb una activa transparència que demostrés que ells (i que elles) no són com tots i que el que passa és que, de vegades, la vida és molt dura.
Possibilitat D: Les defenses dels detinguts filtren les imatges als mitjans de comunicació per desviar l'atenció dels delictes dels quals estan acusats i tenir a favor l'opinió pública.
Pregunteta final: ¿I només hi ha plantofades a la comissaria dels Mossos de les Corts de BCN? ¿No passa res a cap altra comissaria dels Mossos ni a cap altra comissaria de cap altre cos, diguem Guàrdies Urbanes diverses, Policia Nacional o Guàrdia Civil?