dimarts, 15 de maig del 2007


Es diu Construmat o Prostumat?
Iu Forn

Diu que ja ho tenen comptat. Construmat suposarà per a BCN un impacte econòmic de 330 milions d'euros, entre restaurants, hotels, taxis i oci. El concepte oci pot imaginar que inclou, sobretot, visites a monestirs, rutes culturals, exposicions i concerts. Bé, sí, i potser algú visita els mateixos gimnasos que freqüenten certs jugadors del Barça. Més que res per comprovar si és cert que disposen d'una acurada atenció personalitzada a càrrec d'unes entrenadores personals molt competents i professionals (sobretot professionals) que aquests dies reben suport de companyes de mig Europa perquè no donen l'abast.
És el que passa en aquestes fires. A Fitur, per exemple, a la una del migdia ja hi ha qui s'ha begut, fins i tot, l'aigua dels gerros i a les dues, les hostesses ja han hagut de tallar dues dotzenes de mans massa llargues. A Construmat, en canvi, tenen més tirada cap a l'exercici físic. Fixi's vostè.
Aquesta realitat podria fer pensar que aquí la bomba seria organitzar directament una fira dedicada al gimnàs post-Construmat, oi? Allò que en diríem un Prostumat. Doncs no. Seria un fracàs. Home (i dona), és que està claríssim. Imagini's un senyor Smith qualsevol (o un Cifuentes... o un Puig) dient a ca seva: "Carinyo, que me'n vaig a Prostumat". I que els nens, alegres i engrescats li preguntessin: "Papà, i que ens portaràs, eh, eh?". I que la dona contestés: "Unes calcetes, nens, el papa us durà unes calcetes". Ja m'explicarà vostè quina escena més desestabilitzadora per a una unitat familiar, no creu?
O sigui que deixem-ho tal com està. Que hi hagi el clàssic Construmat on senyors molt importants i molt professionals vénen a treballar i a fer negoci. I si després resulta que una petita part (ínfima, on va a parar) opta per visitar els nostres reputats (i mai més ben dit) gimnasos, considerem-ho com a oci, que a discrets no ens guanya ningú. Ah, i si pot ser res de targeta. Val més pagar en efectiu, que esborra pistes a Hisenda, a l'empresa i a la família.