dilluns, 21 de maig del 2007


JUSTÍCIA
L'estímul salarial aconsegueix reduir l'absentisme als jutjats


Les baixes dels funcionaris judicials disminueixen un 22% entre el 2005 i el 2006 des que cobren un plus que prima l'assistència a la feina. Justícia destina el primer any prop de 4 milions d'euros al programa


Les baixes entre la plantilla dels funcionaris judicials s'han reduït un espectacular 22% entre els anys 2005 i 2006. L'absentisme entre els treballadors dels jutjats -un problema denunciat repetides vegades- va començar a passar a la història a partir del mes de juliol passat, quan van començar a cobrar un complement salarial que prima l'assistència a la feina.


L'acord va establir per al 2006 un plus de 50 euros al mes que aquest any ja s'ha apujat als 60 euros. Aquest complement es cobra íntegre si el treballador no falla cap dia, i a partir d'una falta es retalla fins a desaparèixer de la nòmina si l'absència arriba als cinc dies aquell mes.


O sigui, que cobres el teu sou però si a més vas a treballar tots els dies (suposo que deu ser una obligació anar a treballar) et donen una prima de 60 euros. El departament de justícia es gasta 4 milions d'euros l'any per aquesta prima. Se'ls podrien gastar en hospitals, escoles o carreteres.