divendres, 10 de març del 2006

No en el nostre nom

Més d'un miler de persones ja han signat el manifest No en el nostre nom, per a expressar el rebuig a les retallades al projecte de nou estatut català. Tots els adherits al manifest, acordat per tot un seguit de persones que no van votar l'estatut vigent perquè el 1979 no tenien encara la majoria d'edat, es queixen que la proposta del Parlament ha quedat naturalitzada i que els partits catalans no han respectat la unitat d'acció.
Tots els que no vàreu votar l'Estatut de 1979, podeu signar-hi. Aquí el teniu:
Davant el procés de negociació de l’Estatut que estan duent a terme el conjunt de les forces polítiques catalanes, els sotasignants, persones que no vàrem votar l’Estatut de 1979 perquè no teníem la majoria d’edat però que hem viscut amb les limitacions que ha suposat per al nostre país,
Instem tots els partits polítics a evitar caure en els errors de la primera transició. Ni el soroll de sabres ni la pressió dels sectors nacionalistes espanyols ni cap altre motiu conjuntural poden comportar la renúncia a uns objectius de país ambiciosos com va passar amb l’Estatut de 1979. Ara no està en joc la democràcia espanyola, com potser ho estava a la transició. Ara només està en joc el futur de Catalunya i aquesta ha de ser l'única prioritat dels partits catalans. Avui cap por pot justificar les retallades.

Recordem als partits que negociar i pactar no són sinònims de renunciar o rebaixar. Si no es donen les condicions per aprovar un text que respecti la lletra i l’esperit de l’Estatut aprovat amb el suport del 90 per cent del Parlament el 30 de setembre de l’any passat, és millor retirar la proposta i renegociar-la en un futur, quan hi hagi les garanties que el text aprovat comporti realment una reorganització de les relacions de poder entre Catalunya i Espanya i no la perpetuació de la situació de domini i espoli que patim des de la transició. Com a generació, ens neguem a acceptar una nova hipoteca per a 25 anys més com la que arrosseguem des de 1979.

Lamentem que durant tot el procés de negociació no s’ha respectat la unitat de totes les forces catalanes que es va viure al Parlament i s’ha acabat imposant el tacticisme partidista, fins al punt que a l’hora de tancar l’acord, s’estan evidenciant descaradament les urgències partidistes de tothom mentre que els continguts acaben sent els grans sacrificats.

Ens reservem el dret a rebutjar una proposta d’Estatut desnaturalitzada i mutilada, que no contempli el reconeixement de Catalunya com a nació, que no comporti un canvi de model de finançament que posi fi a l’espoli fiscal que pateix Catalunya, i que no garanteixi el ple exercici de les seves competències en autogovern. Els partits han de tenir present que l’última paraula sobre la proposta la tindrem els ciutadans en el referèndum. Si ens volen donar gat per llebre, que no ho facin en el nostre nom.