divendres, 17 de març del 2006

Ja tornen amb l'equidistància

ERC se plantea pedir un voto nulo en el referéndum con un "sí a l'Estatut del 30 de setembre"

FRANCESC BRACERO - 17/03/2006

Es posible que el voto que ERC pida en el referéndum del Estatut no sea el no ni la abstención, sino el voto nulo. La dirección de Esquerra Republicana se plantea pedir a los catalanes una opción "en positivo" que no implique votar en contra de la reforma estatutaria y que, al tiempo, censure el pacto entre el presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, y el líder de CiU, Artur Mas. Los republicanos estudian difundir papeletas con el lema "Som una nació. Sí a l´Estatut del 30 de setembre", que en el referéndum serían contadas como votos nulos y que marcarían un claro distanciamiento respecto del PP, que pedirá el no.
En ese sentido, el éxito de la manifestación del 18 de febrero pasado bajo el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir" ha animado a la dirección republicana a tomarse en serio esta alternativa. Además, el voto nulo, por su sentido de rebeldía, puede tener una buena acogida entre los jóvenes y los votantes de otras fuerzas.

Ja hi tornem a ser. Ni sí ni no. Vot nul i posant a la papereta "Som una nació. Sí a l'Estatut del 30 de setembre". A veure, no ens preguntaran si som o no una nació ni si estem a favor de l'Estatut aprovat al Parlament de Catalunya o no. Haurem de dir si estem a favor de l'Estatut aprovat a Madrid o no. I si ens pregunten una cosa, l'haurem de contestar. Però no contestar-la amb una altra resposta. T'agrada l'Estatut de Madrid? Sí? Doncs vota sí. Que no t'agrada? Doncs vota no. O vota en blanc o nul. Si vols escriure alguna cosa a la papereta posa-hi "Indepèndencia" o alguna altra cosa.
I què passa si votes el mateix que el PP? Els que vam votar no a la constitució europea també se'ns deia que en Le Pen també hi votava en contra. I? Doncs a Vilobí, Salitja i Sant Dalmai va sortir que no la volíem aquesta constitució. Som partidaris de Le Pen? Alguns potser sí. Però la immensa majoria no. Jo votaré igual que el PP. Però per motius molt diferents.