dimarts, 14 de març del 2006

La revelació, per Leo Bassi

Des de fa unes setmanes, Leo Bassi representa a Madrid l'última de les seves obres, La Revelación. Aquesta és una crítica racional al monoteïsme de l'Antic Testament posant en evidència les seves perilloses contradiccions, les omissions i les inconsistències:
  • el paper de la dona subordinat a l'home
  • la por al cos humà i al sexe
  • el despreci per la naturalesa i els animals
  • el misteri del cinquè manament (no mataràs) i el seu significat
Durant l'obra, Leo Bassi parla de Crist i del seu respecte pel missatge d'amor, de justícia social i de pacifisme. Però parla de Jesús com a home i la verdadera provocació de l'espectacle és la seva declaració de principis quan anuncia la intenció de fer perdre la Fe al públic i al final posa a disposició dels catòlics unes sol·licituds d'apostasia.

Tot això sembla no haver estat gaire ben entès ja que ha rebut amenaces de mort, atacs al teatre on representa l'obra i un intent de fallit d'atemptat. A més, s'hi ha barrejat tot l'assumpte de les caricatures de Mahoma, fent encara més confusa tota la història. També ha rebut denúncies com, per exemple, una d'un centre jurídic. Només cal que visiteu la pàgina d'aquest centre per veure quin tipus de gent és.