dimecres, 22 de març del 2006

ETA anuncia un alto-el-foc 'permanent' per a 'impulsar el procés democràtic'

Comunicat d'Euskadi Ta Askatasuna
22 de març de 2006


Euskadi Ta Askatasuna (ETA) ha decidit l'aturada permanent de l'activitat armada a partir del 24 de març de 2006. L'objectiu de la decisió d'ETA és impulsar el procés democràtic que cal fer a Euskal Herria. A Euskal Herria cal construir un marc democràtic, que reconegui els nostres drets, mirant al futur i fent possibles totes les opcions polítiques. En acabar aquest procés els ciutadans bascos hauran de tenir el dret de decidir el seu futur.

Als estats espanyol i francès els correspon respectar, sense cap limitació, la decisió de debat democràtic que es doni a Euskal Herria. Hauran de respectar la decisió que els bascos adoptem sobre el nostre futur.

Fem una crida perquè tots els agents actuïn amb la mateixa responsabilitat amb què ETA ha actuat a l'hora de fer el pas que ha fet. A les autoritats d'Espanya i de França, els fem una crida perquè ofereixin una resposta positiva a la nova situació i abandonin les actituds repressives.

En general fem una crida als ciutadans bascos perquè s'impliquin en el procés i perquè lluitin pels drets del nostre poble.

És la voluntat i el desig d'ETA portar aquest procés fins a la fi i recuperar un veritable escenari democràtic, superant un conflicte que ha durat molts anys i construint una pau basada en la justícia. Confirmem el compromís per a continuar en el futur fent més passos d'acord amb la voluntat expressada. La resolució del conflicte avui i aquí és possible. És el desig d'ETA.

Gora Euskal Herria askatuta
Gora Euskal Herria sozialista
Endavant fins a aconseguir la independència i el socialisme