dimarts, 14 de març del 2006

Desfer-se d'una religió

Tothom neix en una societat en què hi ha una sèrie de valors que hi són imposats. Pots ser del barça o del madrid o català o espanyol. Però en el nostre país, allò que ets segur en néixer és catòlic. En un percentatge elevadíssim, tothom és batejat. Al cap d'uns nou anys, un altre alt percentatge fa la primera comunió. Pocs faran la confirmació però força es casaran per l'església. I en morir et faran una missa en honor teu.

El que molts no saben (o no volen saber, o tant els fa saber-ho com no) és que pots deixar de ser catòlic. Com? Molt fàcil. Fent una declaració d'apostasia. Es tracta de demanar al senyor arquebisbe que t'exclogui d'aquesta nombrosa familia i t'eliminin dels arxius catòlics.

Què és l'apostasia?

L'apostasia és la renúncia a la fe cristiana rebuda per mitjà del baptisme. És a dir, la renúncia explícita i voluntària a les creences i dogmes de l'Església que són rebudes en el baptisme, encara que l'interessat no tinga consciència ni posseïsca capacitat crítica per a decidir. Per extensió l'apostasia també pot considerar-se en general com l'abandó de la religió que es professa.


Us penjo un exemplar d'aquesta carta per si algú veu la llum ...



1 comentari:

Anònim ha dit...

Ep, bon dia.

Jo em vaig fer apòstata deu fer cosa de 2 anys, i em van convocar a vàries reunions.

El que fot és que un cop marxes ... no pots ser "res". Passes a ser apòstata. Quin remei.

Salut!