dijous, 9 de març del 2006

Algú ha vist la cerimònia dels Òscars?

Cada any se celebra el ritual d'entrega d'aquestes estatuetes amb nom de salsitxa (oscar mayer, per si algú no l'ha pillat ... primera broma del post. Us encoratjo a que trobeu les altres). Però realment hi ha algú que s'ho empassi? A l'endemà, ens podem trobar amb tres tipus de personatge:

  • Els Òscars no m'interessen perquè és un muntatge comercial al servei de les grans multinacionals. Només miro pel·lícules tailandeses subtitulades en xinès mandarí.

  • He vist tota la cerimònia i, a més, ho sé tot de totes les pel·lícules, actors i actrius i les seves famílies. I no s'ha dit, però jo sé que el que ha pujat a recollir el premi als millors efectes especials no es parla amb un dels nominats a millor muntatge perquè el gener del 2003 estaven sopant en un restaurant, l'un es va demanar l'última mousse de torró de xixona que quedava i l'altre es va emprenyar.

  • No he vist res de res de la cerimònia però no estic gens d'acord amb el premi a la millor pel·lícula, que no he vist. Hauria d'haver guanyat l'altra, que tampoc he vist, però que m'han dit que està molt bé.

Aquest últim tipus de personatge està molt de moda actualment. Tothom opina de tot, encara que no en sàpiga res. Podríem parlar d'estatuts, d'aparicions de nous partits polítics o de política antiterrorista.


Text adaptat d'Iu Forn
AVUI