dissabte, 28 d’agost del 2004

Wizz Air deixa de realitzar els vols que unien Girona amb Hongria i Polònia

Wizz Air, la companyia que des del passat mes de juny unia per aire Girona amb Hongria i Polònia, deixa de treballar des de l´aeroport gironí. Els vols a Budapest ja s´han suprimit des de fa unes setmanes, i els que enllacen Girona i Katowitze s´interrompran el proper mes d´octubre. Alguns viatgers que ja havien adquirit els seus bitllets han estat telefonats pels responsables de la companyia, per informar-los de la situació i per assegurar-los que se´ls tornarà l´import del passatge.
Wizz Air és una companyia de vols de baix cost relativament nova, ja que va iniciar les seves activitats l´hivern de 2003. Per la seva activitat, compta amb 20 avions Airbus amb capacitat per a 180 persones.
Quan van inaugurar les línies aèries que tenien Girona com a punt de partida o d´arribada, els responsables de la companyia es van mostrar esperançats -Polònia i Hongria són dos dels nou membres de la UE- en les possibilitats del nou mercat. Fins i tot en aquells moments van parlar de la possibilitat d´ampliar els vols des de Girona cap a altres destinacions de l´Europa de l´Est, i l´optimisme que destil·laven no era gratuït, ja que els primers vols van tenir una ocupació superior al 65%. En lloc d´això, però, han acabat anul·lant els vols que van inaugurar aquell dia.
Preveia reduir el nombre de vols
Tanmateix, la mateixa companyia ja preveia reduir la freqüència dels seus vols una vegada acabada la temporada d´estiu. El que no preveien era suprimir-los, com ho demostra el fet que fins fa poques setmanes encara venien bitllets amb destinació a Polònia.
L´oferta de Wizz Air permetia als viatgers dirigir-se a aquells països de l´est d´Europa sense haver de fer escala a Londres, com era habitual. A més, els preus eren un atractiu gens menyspreable de la companyia, ja que oscil·laven entre els 40 i els 60 euros, amb totes les despeses incloses. Per oferir més comoditats, els viatges els podien contractar directament per Internet. DIARI DE GIRONA