dissabte, 21 d’agost del 2004

L'aeroport de Girona supera el milió i mig de passatgers i ja són més que els de tot l'any passat

Els nombre d'usuaris anglesos s'ha doblat, el d'italians s'ha triplicat i el de francesos s'ha disparat i ha superat els cent mil. Ryanair continua essent el motor del rellançament de l'aeroport, que el juliol va registrar 3.108 moviments d'avions.

Les dades facilitades pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona posen de manifest que el turisme francès que arribava tradicionalment per carretera s'ha beneficiat de la posada en marxa de Ryanair del vol que uneix Girona amb París des del febrer del 2004, i ha tingut el major creixement percentual. Els passatgers del Regne Unit, que ja arribaven tradicionalment a l'estiu amb els vols xàrter, també han experimentat un gran creixement, i la xifra quasi s'ha doblat. El turisme italià a l'aeroport Girona Costa Brava s'ha triplicat i el belga també ha tingut un gran augment.
Ryanair va arribar a l'aeroport de Girona quan només s'obria a l'hivern si hi havia algun vol i a l'estiu només hi havia els vols xàrter. El Regne Unit i Itàlia són els dos països on la companyia ha fet una aposta més forta, tot i que fonts del Patronat mantenen que cal una empenta en el cas d'Alemanya, on l'increment d'usuaris se situa força enrere en comparació d'altres destinacions. Irlanda era un país en què costava atreure-hi visitants ja que les vies de comunicació són complexes. L'arribada de Ryanair ha unit també Girona amb Irlanda.
Altres companyies de baix cost també fan vols diaris des de l'aeroport de Girona i han unit aquesta destinació amb països on l'arribada de turisme per via aèria era gairebé inexistent. Un cas és el de Wizz Air, que uneix Girona amb Polònia i Hongria fins a l'octubre. La companyia Basiq Air, que va començar a operar al març des de Girona amb un vol diari a Rotterdam, també ha contribuït a l'arribada de turisme holandès, que també destaca per un increment notable fins al juliol d'aquest any en relació amb el mateix període de l'any passat. La Generalitat manté converses actualment amb dues companyies més de baix cost perquè operin des de l'aeroport gironí. EL PUNT.