dimarts, 17 d’agost del 2004

L´aeroport no pot començar les obres de l´aparcament perquè hi ha cotxes estacionats

L´aeroport de Girona no pot començar les obres de la primera fase de l´aparcament de vehicles perquè hi ha cotxes mal estacionats que provoquen que no es pugui treballar amb comoditat i sense perill de fer-ne malbé algun. Les obres han estat adjudicades per Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (Aena) a l´empresa gironina Servià Cantó, però no s´ha especificat l´import d´aquesta primera fase.
De moment l´empresa constructora s´ha limitat a delimitar la zona d´obres amb algunes tanques, que han deixat encerclats alguns vehicles, que porten estacionats en el lloc alguns dies -o setmanes-, ja que els seus propietaris es troben de vacances.
Un altre dels problemes que hi ha és el constant moviment de vehicles i això dificultaria molt el pas de la maquinària. Per això el que s´ha de fer primer «és desallotjar els cotxes i després iniciar les obres, segons han indicat alguns treballadors del recinte».
Per la seva banda l´alcalde de Vilobí d´Onyar, Joan Busquets, ha explicat que, després del conveni que es va fer entre Aena, la Generalitat i l´Ajuntament, «ara hem de mirar de solucionar el problema com més aviat millor, malgrat que les obres s´aniran fent de mica en mica, per sectors».
Mil quatre-cents cotxes
L´aparcament de l´aeroport de Girona patirà una transformació total. Aena ha previst una inversió total de 500.000 euros per a una capacitat de 1.400 places, de les quals ara, en la primera fase, se´n posaran en marxa 300. Un cop acabades les obres, Aena té previst posar l´explotació del pàrquing a licitació i, a partir d´aquest moment, es farà pagar l´estacionament. DIARI DE GIRONA.