divendres, 13 d’agost del 2004

El PP recorre davant el Tribunal Constitucional la formació del Grup d'ERC al Congrés

El PP ha presentat un recurs d''empara davant el Tribunal Constitucional contra la formació del Grup Parlamentari d''ERC al Congrés dels Diputats, ja que considera que no compleix els requisits mínims que fixa el Reglament de la Cambra.
Les normes internes de la Cambra estableixen dues vies per poder tenir Grup Parlamentari propi: obtenir almenys cinc diputats i el 15% dels vots en les circumscripcions en què s'hagi participat a les eleccions o el mateix nombre d''escons i el 5% dels vots a tot l''Estat. En els comicis generals del 14 de març, ERC va aconseguir vuit diputats (tots per Catalunya), el 15,89% dels vots a Catalunya i el 0,5% al País Valencià.
El PP destaca que l''aplicació del requisit del 15% dels vots hauria d''haver-se aplicat no només a les quatre circumscripcions catalanes, sinó també a les tres del País Valencià per les quals van participar els republicans amb la denominació d''Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV).
Segons els càlculs fets pel PP en aplicar el criteri que proposa, ERC hauria obtingut el 9,76% a les set circumscripcions en què es va presentar, un percentatge que dista molt del 15% exigit. VILAWEB.