diumenge, 22 d’agost del 2004

La connexió d'ADSL a Espanya és la més cara i més lenta de la UE

• L'accés més comú es porta a terme a 256 kbps, mentre que a Alemanya és quatre cops més ràpid
• Telefónica preveu duplicar la velocitat d'accés a internet sense apujar preus a partir de l'octubre

Els espanyols són els europeus que paguen més pels serveis de telecomunicacions ADSL (accés ràpid a internet a través del cable telefònic convencional) i reben a canvi la velocitat d'accés a la xarxa més baixa de la Unió Europa (UE).
Telefónica ha impulsat fins ara un tipus de desenvolupament de la tecnologia ADSL que ha donat prioritat a la venda del servei més que a la seva velocitat, per evitar congestions a la xarxa. El resultat ha estat que Espanya va a la cua d'Europa per la qualitat dels accessos a internet a través d'ADSL.
La companyia presidida per César Alierta s'ha vist obligada a millorar la seva oferta de serveis i ja ha rebut l'autorització de l'organisme regulador per duplicar la velocitat de les connexions ADSL pel mateix preu a partir de l'octubre, cosa que hauria de solucionar el retard relatiu d'Espanya en aquest camp.
El Grup d'Anàlisi i Prospectiva del sector de les Telecomunicacions (Gaptel) impulsat per l'entitat pública empresarial Red.es, que depèn de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI), ha elaborat un estudi comparatiu sobre set països de la Unió Europea en què posa de manifest la diversitat de l'oferta de serveis ADSL a Europa. És possible trobar accessos a més de tres megabytes per segon (Mbps) a Bèlgica, sempre superiors a un Mbps a Alemanya i el més comú de 256 quilobytes per segon (kbps) a Espanya. EL PERIODICO.