dijous, 26 d’agost del 2004

El PSOE ampliarà a CiU, PNB, IU i CC les negociacions dels pressupostos

El Partit Socialista ampliarà les converses per pactar els comptes de l'Estat per a l'any que ve a CiU, PNB, CC i IU-ICV, a més de les que ja manté amb ERC, amb qui ja va iniciar contactes dilluns passat. Així ho va confirmar ahir el portaveu del PSOE al Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, que va anunciar per a la setmana que ve l'inici dels contactes formals amb aquests grups parlamentaris. "La setmana vinent començarem a treballar amb els grups", va manifestar.
El PSOE ja ha fet un primer acostament als republicans, a través de Pérez Rubalcaba i del republicà Joan Puigcercós, per conèixer les condicions per a un possible pacte, tal com va avançar ahir l'AVUI. La formació que lidera José Luis Rodríguez Zapatero confia a poder aconseguir que els comptes de l'Estat per al 2005 s'aprovin al Congrés amb un ampli consens, i no limitarà les converses als republicans. Entre d'altres motius perquè el PSOE necessita 12 vots per poder aprovar el projecte. És a dir, que necessita el suport d'una altra formació a més de la de Josep-Lluís Carod-Rovira per tal que rebin llum verda a la cambra baixa, ja que els republicans tenen vuit diputats. Tampoc amb CiU en té prou, ja que la federació nacionalista disposa de deu escons.
Per la seva banda, el portaveu d'ERC al Congrés i secretari general dels republicans reconeixia ahir que ja s'han produït "temptejos" del PSOE envers la seva formació i que en els pròxims dies caldrà crear "el marc de la negociació". Les converses "clau" es desenvoluparan fonamentalment entre la primera i la segona setmana de setembre. AVUI.