dimecres, 25 d’agost del 2004

Andorra expressa desig d'organitzar JJOO d'hivern amb Catalunya

El president d'Andorra, Marc Forné, ha expressat avui el seu desig de formar una candidatura, al costat de Catalunya i el consell general dels Pirineus Orientals de França, per acollir en el futur uns Jocs Olímpics d'hivern.

Forné ha aprofitat per llançar aquesta idea en la clausura de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a la qual han assistit també el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el president del consell general dels Pirineus Orientals, el francès Cristian Bourquin, els qui no han comentat la proposta.

"Tot el que siguin projectes conjunts, forçosament ajudaran Andorra i ens aniran bé a tots els qui vivim en l'àmbit del català i de la nostra cultura", ha comentat Forné, qui durant la seva intervenció ha destacat els avantatges d'una Euroregió formada pels territoris de l'antiga Corona d'Aragó, Andorra i alguns territoris del sud de França.
Ha recordat que Andorra La Vella, al costat del consell general dels Pirineus Orientals, va ser protagonista "d'una candidatura olímpica entre Andorra i la Catalunya Nord".
A continuació, ha dit que "desitjaria que es pogués tornar a parlar d'això, però ja no només amb els Pirineus Orientals i Andorra, sinó també amb Catalunya", i ha comentat que, si els Jocs de Barcelona van ser "els primers de l'Euroregió", "els segons podrien ser d'hivern".
Forné, que no ha donat més detalls sobre aquesta hipotètica candidatura, ha subratllat que "el Pirineu, que és l'eix vertebrador d'aquesta Euroregió, es mereixerà algun dia uns Jocs Olímpics d'hivern". ESPORTCATALA.COM