dimarts, 24 d’agost del 2004

L´alcalde vol vigilants o Mossos per controlar l´aparcament de l´aeroport

Vilobí d'Onyar.- L´Ajuntament de Vilobí d´Onyar vol disposar de vigilants municipals que controlin el nou aparcament de l´aeroport Girona-Costa Brava o, en cas que no rebi l´ajut econòmic necessari per contractar-los, que la Generalitat hi destini una dotació estable de Mossos d´Esquadra.
L´ampliació del pàrquing de l´aeroport, que assolirà les 1.500 places, serà efectiva a finals d´any. Per aquest motiu, l´alcalde de Vilobí d´Onyar, Joan Busquets, remarca que cal trobar una solució ràpida i que l´ens gestor dels aeroports espanyols, AENA, la Generalitat i l´Ajuntament s´han d´asseure a parlar aquesta tardor. La urgència es deu al fet que el nou pàrquing ha d´entrar en funcionament aquest any. Tot i ser un municipi de 2.600 habitants, Busquets considera que la reactivació de l´aeroport fa necessària la contractació de vigilants.

L´Ajuntament de Vilobí, AENA i el Govern català van signar un conveni marc per ordenar el funcionament de l´entorn aeroportuari, un document que ara s´ha d´omplir de contingut. Joan Busquets va destacar que el gir radical que s´ha produït a l´aeroport «ens ha vingut de nou a tots», adminstració local i Generalitat, ja que ha passat de pràcticament no tenir moviment a estar ple cada dia. En opinió de l´alcalde, Vilobí d´Onyar haurà de tenir vigilants, però l´Ajuntament necessita disposar d´una partida pressupostària extraordinària, d´un suport econòmic.

En cas que no se´ls concedeixi, Joan Busquets entén que els Mossos d´Esquadra haurien d´assumir la vigilància del nou aparcament. En l´actualitat, a l´interior de les instal·lacions de l´aeroport només hi poden operar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. L´alcalde de Vilobí d´Onyar creu que el conveni hauria de determinar la destinació fixa de Mossos d´Esquadra per controlar la zona de l´aparcament. Des que s´ha disparat el nombre d´usuaris de l´aeroport Girona Costa Brava, s´han produït diversos conflictes entre conductors particulars i taxistes. Tot i les queixes dels taxistes, l´alcalde de Vilobí sempre ha hagut de respondre que l´Ajuntament no té potestat per actuar al pàrquing actual.

Mentre no s´amplia l´aparcament públic, un empresari de Riudellots de la Selva ha creat un pàrquing privat situat a la carretera d´accés de l´aeroport. Aquest equipament té capacitat per a 80 vehicles, ampliable a 200. DIARIDEVILOBI.COM