dissabte, 5 de juliol del 2008

un globo, dos globos, tres globos ...

El dia 20 d'abril apareixia aquesta notícia a tot arreu:

El Brasil busca un capellà que volava penjat de mil globus d'heli

La singladura intrèpida d'Adelir Antonio de Carli va començar diumenge passat al port brasiler de Paranaguá, on el sacerdot, sota l'atenta mirada dels seus amics, es va lligar amb un arnès a 1.000 globus d'heli, va saludar, diuen que sense gaire cerimònia, aquells que havien anat a acomiadar-lo, i seguidament va deixar que el colorit ram l'enlairés cap al cel. A sobre hi portava pocs estris, bàsicament aigua, barretes de cereal i càpsules energètiques, i el seu objectiu era recórrer 500 quilòmetres cap a l'interior i aterrar a Cascavel o Maringá. Massa indefens davant les forces de la naturalesa, el seu transport va ser presa fàcil dels capritxos del vent, que el van empènyer mar endins. El seu últim senyal de vida es va sentir el mateix diumenge, poc abans que es fessin les vuit.
El capellà De Carli ha desaparegut. Un pilot de la Força Aèria Brasilera va veure dimarts els bocins dels famosos 1.000 globus a prop de Florianópolis, al sud de Paranaguá, però del sacerdot no se'n sap res. Desenes d'embarcacions privades, helicòpters, un avió militar i diversos vaixells de la Marina brasilera han intensificat la recerca des d'aleshores, però com més temps passa més s'esvaeix l'esperança de trobar-lo amb vida. El Govern no descarta que hagi pogut arribar, nedant, fins a una de les nombroses illes que circumden el litoral sud del país.



Avui apareix aquesta:

Encuentran en el mar posibles restos del sacerdote volador

Una embarcación de la petrolera brasileña Petrobras encontró ayer en alta mar los restos de un cuerpo que podría corresponder al sacerdote Adelir de Carli, perdido desde el 20 de abril cuando efectuaba un vuelo con mil globos.

El cuerpo, en estado de descomposición, fue hallado a 100 kilómetros de la costa de Maricá (Río de Janeiro) y trasladado al Instituto de Medicina Legal, donde los forenses estudiarán la identidad del fallecido, según informó la empresa.

Los responsables de Petrobras consideraron que se puede tratar del sacerdote desaparecido por la ropa que aún vestía el cadáver, que coincidía con la que llevaba De Carli el día de su desaparición.

CADENA SER

Final de la història?