dijous, 31 de juliol del 2008


La mofa d'un regidor d'ICV suscita les ires a Extremadura



El suposat anonimat que envolta internet ha tornat a jugar una mala passada a un polític. Lluís Suñé Morales, regidor d'Alternativa Baix Gaià, en l'oposició a l'ajuntament de Torredembarra, i excap de llista d'ICV-EUiA a les eleccions generals per Tarragona, es troba en l'ull de l'huracà per haver instat en to mordaç al seu bloc a apadrinar per 1.000 euros nens extremenys. La Junta d'Extremadura ha anunciat que portarà el cas a la Fiscalia i ha sol.licitat a la Generalitat que hi intervingui i condemni el que considera "un insult i una agressió inacceptables".
Suñé va admetre ahir haver-se equivocat al difondre un cartell amb dos menors seminus i amb la cara i els cabells bruts en què es podia llegir: Un 8,7% del PIB català no és suficient. Apadrina un nen extremeny per 1.000 euros al mes. A la imatge, consten el logotip del Govern d'Espanya i el d'Unicef.
En caràcters més grans i amb la bandera extremenya també figurava la llegenda SOS. Extremadura needs you! (¡Extremadura et necessita!). "He comès un error i ho reconec, però sobretot vull deixar molt clar que no vull provocar cap enfrontament", va assegurar Suñé després de retirar, ahir a mitja tarda, el polèmic cartell, que va penjar a la xarxa diumenge.

EL PERIODICO

Que la solidaritat arriba a uns límits que la traspassen i s'entra en un espoli d'acord. Però per argumentar-ho no cal fent aquests pamflets barrejant banderes, organitzacions internacionals i criatures. És lògic que, des de les espanyes, se'ns vagi acusant de tots. Tots nosaltres ho facilitem.