dimecres, 30 de juliol del 2008

Els menors de 26 anys són els treballadors menys productius en dècades, segons un estudi


Les persones que van néixer a partir del 1982, el que es coneix com a generació I, ara en plena incorporació al mercat laboral, són els treballadors menys productius en àmbit internacional, segons un estudi de la consultora Proudfoot Consulting en el qual es recullen les opinions de 1.500 directius de 15 països.

Per contra, l'informe assenyala que els nascuts entre el 1970 i el 1982 (generació X) són els més productius en comparació amb la generació I i amb els anomenats baby-boomers, és a dir, els nascuts en els anys 60.

Segons la consultora que ha elaborat aquest estudi, això pot deure's al fet que als treballadors que van néixer a Espanya en els anys 60 se'ls va inculcar un respecte més gran pel treball, com a conseqüència de les dificultats econòmiques i socials de l'època. Per contra, al Canadà es vivia llavors una etapa d'estabilitat política i econòmica que va fer que aquesta generació disfrutés d'unes condicions més favorables.

Per al 6,1% dels espanyols, la generació X és la menys productiva, percentatge que en el cas de França s'eleva al 12,5%. No obstant, en tots els casos, el "gran perdedor" d'aquesta batalla intergeneracional és la generació I. Una quarta part dels espanyols i els francesos i un terç dels directius brasilers comparteixen aquesta opinió.

L'informe de Proudfoot Consulting constata que la productivitat dels espanyols és molt baixa malgrat les moltes hores que passen a l'oficina. De fet, la productivitat a Espanya avança a taxes anuals inferiors a l'1%, només per sobre d'Itàlia i Portugal. L'any passat, segons la Comissió Europea, la productivitat espanyola va augmentar un 0,8%, gairebé la meitat de la mitjana de la UE-27 (1,5%).

EL PERIODICO