dissabte, 26 de juliol del 2008

Eurogames 2008

Marea homosexual

Milers de participants als Eurogames visiten en grup o en parella els principals pols d’atracció turística de la ciutat


Durant les dues primeres jornades dels Eurogames, gais i lesbianes han aconseguit fer-se visibles per tot el centre de la ciutat, com si d’una marea es tractés. Sobretot les parelles i els grups de gais, que mai passen desapercebuts, però fins i tot les lesbianes, que acostumen a ser menys visibles, han pres el carrer amb ganes de mostrar-se sense recança.

L’organització de la trobada ha posat a disposició dels visitants un programa complet per convidar-los a conèixer l’oferta cultural de la ciutat, amb entrades gratuïtes per visitar el CCCB i el Centre d’Art Santa Mònica o per veure un concert de jazz al centre cívic de la Casa Golferichs. També s’han ofert descomptes importants per entrar a la Fundació Miró, veure algun dels espectacles del Grec i anar al Teatre Poliorama. Però no tot ha sigut seriós; també han pogut veure el Museu de l’Eròtica, amb entrada amb descompte, o participar en cursos de cuina afrodisíaca, de striptis, de massatge eròtic i de cinema porno casolà al centre Desig, Cursos Eròtics. En aquest cas pagant i sense descompte, però amb un regal assegurat.

El contrapunt de les competicions i activitats culturals durant el dia l’han posat les festes cap al tard. El Village Gaixample cada dia ha muntat petites parties per a gais i per a qui s’hi volgués apuntar. Les celebracions s’han fet als bars dels carrers Enric Granados, Consell de Cent i Aribau.

Festes nocturnes
Dues de les festes més esperades dels Eurogames es van fer ahir al Poble Espanyol i al Parc del Fòrum. La primera, d’accés exclusiu per a dones, es va fer a l’Espai de la Igualtat i va acollir unes 3.000 participants. La segona, amb música de ball i pop i oberta a tothom, ha tingut uns 10.000 participants i ha durat fins a dos quarts de cinc d’aquesta matinada.

Hi ha aspectes dels Eurogames que potser es podrien millorar. Alguns esportistes s’han queixat que no els ha sigut fàcil veure gaires competicions esportives i que es potencia massa la disbauxa. “La major part de les competicions es fan en llocs allunyats uns dels altres. Quan jugues has de fer partits matí i tarda i quan acabes ja és tard i no pots veure cap dels altres. Penso que les competicions en lloc de dos dies n’haurien de durar quatre. Així, a més de jugar amb el teu equip podries veure partits que també t’interessen”, suggereixAnna Solernau, de 32 anys, de l’equip de futbol femení Las Guerreras.

AVUI

No ho entenc. Els homosexuals es queixen que pateixen discriminació per una part de la societat. Totalment d'acord. Però vols dir que ajuda organitzar jocs olímpics només per a homosexuals? Qui està discriminant en aquests jocs? Per què no hi puc participar? Per què no sóc gai? No són ells els que es creen els guetos?

1 comentari:

Pau ha dit...

si que hi pots participar. els jocs son oberts a tothom precisament.