dimarts, 9 d’octubre del 2007



Passa-ho!
EL FÒRUM DE FRANKFURT
Iu Forn


Ui, quins nervis. Ja arriba això de Frankfurt. Sap que vol dir, oi? Efectivament, aquesta setmana menjarem Frankfurt fins que en surti per les orelles. I pel que sembla, acompanyat, encara, de l'apassionant debat sobre els escriptors que hi han anat, els que no hi han anat i els que hi han anat una miqueta. Un debat, aquest de la llengua en la qual escriuen els assistents, que és com un zombi. Quan ja semblava enterrat... patapam!!!, surt de sota terra i torna per espantar les iaies... buuuuu!!!
Reconeguem-ho: els creadors de zombis són molt pesats. Llàstima que no es dediquin a coses més útils per a la societat. No sé, fer carreteres, que són molt necessàries.
Ep, i no dubto que això de Frankfurt és molt important, on va a parar. Però la pregunta és: com d'important? Tant com per dedicar-li l'espai que li hem dedicat en els últims mesos? Com mesurar la importància real de les coses i establir un equilibri amb la importància que li donem nosaltres?
Bé, doncs agafem un forumòmetre, l'aparell que mesura la vertadera importància d'un esdeveniment. Basa el seu funcionament en l'experiència del Fòrum. Se'n recorda, del Fòrum, oi? Vam tenir sobredosi informativa perquè era mooolt important, no? O potser tocava? A veure si al final la relació importància real / espai de temps dedicat estava descompensada a favor de fer propaganda d'una cosa que costava molts calés, que no interessava ningú i que semblava que com més se'n parlés més interès provocaria. Tres anys després, Monterrey en celebra la segona edició. Vostè n'ha sentit parlar? No, oi? Doncs exactament aquesta és la dimensió real de l'esdeveniment.
Amb Frankfurt passa el mateix. "Només" és la fira de llibres més important del món, la cultura catalana hi ha estat convidada i cal aprofitar-ho. Ni és la salvació del nostre país, ni és la nostra gran oportunitat de jugar a partir d'ara a Primera Divisió. Ho diuen el forumòmetre i sobretot el sentit comú, que últimament va tan car.