dimarts, 23 d’octubre del 2007

Els passatgers d'un tren s'amotinen contra el revisor per la seva actitud racista vers un pediatre que s'ha negat a ensenyar-li el bitllet


Els mes de 100 passatgers que viatjaven en un tren Regional que anava de Girona a Figueres s'han amotinat contra el revisor d'aquest comboi per denunciar una actitud racista vers un jove pediatre del CAP de Figueres de raça negra. Els fets han passat després que Iván Ramos s'ha negat a mostrar el bitllet al revisor com a protesta pels més de vint minuts de retard amb què viatjava el tren. Uns retards que acostumen a produir-se. El revisor ha aturat el Regional durant 40 minuts a l'espera que vinguessin els Mossos d'Esquadra. Finalment, el tren ha continuat la marxa fins a Figueres, on els passatgers han donat suport al metge. Segons els viatgers el revisor només ha demanat el bitllet al pediatre.


El revisor del Regional ha fet aturar el tren, quan ha demanat el bitllet al pediatre d'origen cubà, que s'ha negat a mostrar-lo perquè el tren anava amb més de vint minuts de retard. Segons diversos testimonis, el metge, que tenia l'abonament comprat i validat, ha volgut protestar d'aquesta manera perquè el tren que va de Girona a Figueres circula habitualment amb retard.
Tot i que en un principi, els passatgers veien amb una mica de recel el que estava fent el pediatre Iván Ramos perquè encara feia anar més tard el tren, les tornes han canviat quan els ha explicat els motius; aleshores tothom li ha fet costat.
El revisor ha avisat els Mossos d'Esquadra i el tren ha estat parat 40 minuts a l'estació de Camallera esperant que arribessin. Finalment ha continuat la seva marxa i el metge que treballa al CAP de Figueres ha estat identificat només arribar en aquest municipi. Segons ha explicat el mateix metge, quan la policia ha intentat detenir-lo, diversos viatgers han dit que els detinguessin a tots perquè la culpa és de tots. I és que consideraven que es tractava d'un acte racista, ja que, segons aquests testimonis, el revisor ha demanat el bitllet només al metge, que era de raça negra. De fet, el metge ha denunciat que l'actitud del revisor no és respectuosa amb les persones de raça negra.
Un cop a Figueres, una desena de passatgers li han fet costat i han presentat una queixa formal a la companyia per l'actitud del revisor.